קרן קופרו לשיווק תוכן ישראלי פועלת לקידום יוצרי ויוצרות קולנוע לאורך השנה. הפעילות של הקרן תלויה רבות בשיתוף הפעולה המתמשך עם תעשיית הקולנוע בישראל ובעולם.

תרומתכם.ן תסייע לקופרו להרחיב את פעילותנו בהפצת סיפורים מישראל ברחבי העולם ולהגדיל את מעגל היוצרים.ות בהם.ן נוכל לתמוך. תרומה בכל סכום תתקבל בברכה. התרומה מוכרת לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, קבלה תשלח בהתאם.

לתרומה כספית >>

אתם.ן מוזמנים.ות להצטרף אלינו כמתנדבים.ות במגוון האירועים שהקרן מפיקה. להתנדבות ניתן לשלוח לנו מייל ל: info@copro.co.il או למלא פרטים בטופס יצירת קשר בעמוד צור קשר ונחזור אליכם.ן

Canada Media Fund

קרן ארצית שתומכת במגוון רחב מאד של תחומים- עלילתי, תיעודי, נסיוני, VR ועוד הקרן נודעת בשיתופי פעולה עם ישראלים, ביחוד בתחומי הVR ומדיות אלטרניטיביות.

Film i Väst

קרן מקומית לאזור וסטרה-גוטאלאנד שבמערב שבדיה. הקרן הוקמה בשנת 2002 ומאז השתתפה בקו פרודוקציות של מאות סרטים, רובם סרטים עלילתיים.
גובה התמיכה המרבי לא יעלה על 20 אחוז מהתקציב הכולל של הסרט (במקרים מאוד חריגים הקרן תתמוך בסכום התואם גובה שליש מהתקציב, וזאת במקרים בהם הסרט כולו מצולם במערב שבדיה.
הקרן תומכת גם בפרויקטים תיעודיים קצרים (עד שעה) ובסרטי אנימציה. הקרן תומכת רק בשלב התסריט וההפקה ולא בשלבי העריכה והפוסט. עם זאת, הקרן כנראה לא תיכנס להפקה שהצילומים שלה כבר החלו, מכיוון שהיא כן מעוניינת ללוות את הפרויקט בו היא תומכת מן ההתחלה.
בעוד שחשוב לקרן כי הסרטים הם היא תומכת, יצולמו באזור מערב שבדיה, חשוב לה אפילו עוד יותר כי ההפקות יעסיקו אנשים מקומיים ועל כן, ניתן לשאת ולתת על כמות הצילומים שייעשו באזור תחת השגחת הקרן.
כמו רוב הקרנות, צריכים למצוא שותף שבדי להפקה, אם כי במקרה של הקרן הזו, ערוצי טלוויזיה, דוגמת SVT אינם נחשבים, אלא רק חברות הפקה עצמאיות. בשנים האחרונות תמכה הקרן בכמה סרטים מדוברים כמו "כוח עליון" שהיה ב 2015 מועמד לפרס גלובוס הזהב בקטגוריית הסרט הזר הטוב ביותר והסרט "ניצוד" שהיה מועמד ב 2012 לאוסקר בקטגוריית הסרט הזה

Filmpool Nord

הקרן השנייה בגודלה בשבדיה, אשר הוקמה בשנת 1992. קרן מקומית לאזור נורבוטן המוגדר "כאזור הטבע הפראי האחרון באירופה" בעיקר הודות לעובדה שיורד בו שלג שבעה חודשים בשנה.
הקרן תומכת בסרטי קולנוע אך גם בסדרות טלוויזיה. כמו כן הקרן מנהלת מרכז קולנועי בו ישנם תכניות מיוחדת לקהל הרחב ובעיקר לילדים. כמו כן מקיימת הקרן מרכז הכשרה הפועל גם כחממה יצירתית.
הקרן תומכת ומשתתפת בקו-פרודוקציות של סרטי עלילה, סרטים תיעודיים, סרטים קצרים (עלילתיים ותיעודיים), סדרות טלוויזיה, סרטי אנימציה ופרויקטים של מולטי-מדיה.
מדי שנה זוכים לתמיכה כ 4 סרטים ארוכים ועוד מספר סרטים קצרים.
כמו רוב הקרנות, גם קרן זו דורשת כי הסרט יופק באזור הקרן, דבר שמקשה על ההפקות לאור מזג האוויר במקום, אם כי קיים אולפן צילום מאובזר שיכול לחסוך עלויות בימים מושלגים במיוחד.
אנשי הקרן ישמחו לקשר בין ההפקה לאנשי תעשייה מקומיים, לעזור בחיפוש אתרי צילום ולסייע בענייני אדמיניסטרציה הקשורים לצילום בשבדיה

BoostHbg

קרן שמיועדת לסרטי קולנוע ארוכים אולם בשנים האחרונות התמקדה בעולמות הווירטואליים ובטרנס מדיה ומעדיפה להעביר לא מעט תקציבים לפרויקטים של מולטי מדיה ופרויקטים לאינטרנט.
הקרן עובדת עם יוצרים אשר יודעים לשלב עולמות יצירתיים, עם זה עולם המציאות המדומה ועם זה עולם הקולנוע, בכדי להגיע לחוויה חדשה של יצירת סיפור, ויכולת חדשה ומרתקת לתפוס את הצופה הממוצע.
הקרן, שממוקמת בדרום שבדיה, מעודדת יוצרים וחברות הפקה ליצור באזור בה היא פועלת ותפעל לייצר קשרים עסקיים בין יוצרים ובתי הפקה.
מעבר לתמיכה כלכלית משדרת הקרן כי היא בית וחממה ליוצרים חדשים ולקולנוע המנסה להיות שונה ולפרוץ גבולות, בעיקר טכנולוגיים.
הקרן גם מקיימת חממת פיתוח בשם Cross Media Talent שכוללת מספר סבבי מפגשי פיתוח בצוותים קטנים ובעזרת מנחים.
גם הקרן הזו, כמו קרנות רבות אחרות, דורשת כי יהיה להפקה שותף מקומי, מפיק, אשר יגיש את הבקשה לתמיכה.

Telefilm Canada

ארגון ממשלתי פדרלי המנהל מספר קרנות קולנוע לאומיות: לסרטים באורך מלא, לסדרות טלוויזיה, ולניו מדיה. בנוסף, הארגון אחראי על השיפוט לגבי עמידתה של ההפקה בתנאים המכשירים אותה להיחשב כקו פרודוקציה עבור קרנות אחרות בקנדה.
רוב הקרנות בקנדה מאפשרות מתן תמיכה גם לקו-פרודוקציה אולם את הבקשה צריך להגיש מפיק קנדי, שיצר שיתוף פעולה עם חברה ישראלית. תהליך האישור (או ההמלצה כפי שהם מכנים זאת) מורכב משני שלבים: ראשוני, וסופי בהם צריך המפיק הישראלי להוכיח את החוקיות של המפיק הקנדי (כתושב קנדה וכאיש מקצועי אחראי). הכללים סבוכים למדי ולא נצליח לפרוש את כולם כאן, מומלץ מאוד לגשת לאתר להוריד את קובץ ה-PDF ולעיין בו ביסודיות.
בעבר הקרן התפרשה על פני מסלולים רבים, אולם בשנים האחרונות, לאור התייעצות עם מפיקים מקומיים הצטמצמה הקרן למספר מסלולים מרכזיים במהלך השנה.

Independent Production Fund

קרן פרטית שנוסדה בשנת 1991 ופועלת ללא תמיכה ממשלתית אך עם הכרה ציבורית.
כלומר, הקרן זכאית לגייס תמיכה ולהיות פטורה ממס (התמיכה אגב, כן יכולה להיות ממשלתית).
מכיוון שהקרן מתנהלת על בסיס רווחים יחסיים מהפקות שהיא משקיעה בהן בתוספת תרומות, הגורם המשמעותי בהחלטה אם להשקיע בסרט או לא, היא מידת היכולת להחזיר את ההשקעה.
תנאי הסף של הקרן היא היותו של הסרט עלילתי ולמעלה מ-60 דקות (להוציא סרטים שמיועדים לילדים שיכולים להיות קצת פחות).
בהגשה לתמיכה בקו-פרודוקציה יש לקחת בחשבון כי החלק של המפיק הקנדי חייב להיות לפחות 50 אחוז מתקציב ההפקה.
הקרן תומכת גם בסדרות טלוויזיה אשר לגביהן יש הבטחה כי ישודרו בפריים טיים.
בשנים האחרונות הקרן תומכת גם בסדרות רשת.

Alter-Ciné Foundation

קרן קנדית התומכת ביוצרים תיעודיים המגיעים מאפריקה, אמריקה הלטינית ומאסיה. המימון יכול להיות באמצעות תמיכה בסרטים או במימון במלגות לימודי קולנוע. הקרן תומכת בסרטים שנושאם חירות וזכויות האדם – כולל זכויות חברתיות וכלכליות, זכויות נשים והזכות ליצירה תרבותית ואמנותית חופשית.
על פי אנשי הקרן, תינתן עדיפות לאנשים, יוצרים וסרטים שאינם חוששים לומר דברים שאינם מתיישבים עם המיינסטרים, אנשים בעלי חשיבה שונה וסרטים שיראו ויקרינו על בעיות חברתיות מזוויות חדשות. המענקים אינם גבוהים ועומדים על אלפי דולרים בודדים.
דרישות הקרן: מילוי טופס רישום באנגלית, צרפתית או ספרדית. סינופסיס של עד חמישה עמודים, צירוף עבודה קודמת של היוצר בתחום הקולנוע התיעודי וכמו כן תקציב הסרט מפורט.
ב- 2014 זכה במענק על סך 5,000 דולרים גיא דוידי על סרטו "רגשות מעורבים".

CNC – Aide aux cinémas du monde

קרן מיוחדת לקו-פרודוקציות של מפיקים מהעולם עם מפיקים צרפתיים. הקרן מכוונת בעיקר לסרטים עלילתיים באורך מלא. את הקרן מנהל המרכז הלאומי הצרפתי לקולנוע (CNC).
בשנת 2009 נחתמה אמנת שיתוף פעולה בין ישראל לצרפת מה שעשוי להקל את הגשת הבקשות לקרן.
התקציב של הקרן, עומד על כ 6,000,000 יורו המחולקים בין כ 50 פרויקטים שנבחרים במהלך ארבעה תאריכי הגשות שונים.
לגבי התנאים לקבלת הקרן על בסיס קו-פרודוקציה: חייב להיות שיתוף פעולה בין משרד ההפקה הישראלי למשרד הפקה צרפתי. את ההפקה חייב לביים אדם שהוא אינו צרפתי. השפה של הסרט צריכה להיות השפה המקומית של המדינה (במקרה של ישראל – עברית). את ההגשות יש להגיש לקרן לפני תחילת הצילומים, במידה ורוצים להגיש אחרי הצילומים, ניתן לעשות זאת אך ורק באמצעות חברת ההפקה הצרפתית.
הפרויקטים נבחרים על פי איכותם האומנותית וועדה של שופטים בוחנת כל הצעה בקפידה. הצעה שתיבחר, תעבור עוד מספר שלבים בסופם יוחלט סכום התמיכה. בכל מקרה, סכום התמיכה, לא יעלה על 250,000 יורו להפקה אשר עוד לא החלה את הצילומים ולא יותר מ 50,000 יורו להפקה שצילומיה הסתיימו כבר.
לפרטים נוספים אפשר לגשת לאתר הרשמי בו גם יש רשימת אנשים אליהם אפשר להתקשר באופן ישיר

Pictanovo

קרן מקומית למחוז הצפוני של צרפת (Pas De Calais) שנוסדה בשנת 1985 והיא אחת הקרנות המחוזיות הוותיקות שיש. הסכומים שהיא משקיעה הם סכומים יפים והיא נחשבת לקרן השלישית בגדולה מבין הקרנות המחוזיות בצרפת.
הקרן תומכת בפרויקטים עלילתיים, תיעודיים, אנימציה, משחקי מחשב ומולטי מדיה. הגשת בקשות לקרן נעשית רק דרך חברות הפקה מוכרות בצרפת הרשומות ב-CNC (מכון הקולנוע הצרפתי).
במידה והגשת בקשה מתבצעת באמצעות משרד הפקות שאינו ממוקם במחוז הצפון, על ההפקה להתחייב כי לפחות 50 אחוזים מהסרט יצולמו באזור הצפון.
הקרן מעודדת קו פרודוקציות, אם כי רוב שיתופי הפעולה היו עם מדינות שכנות דוגמת בלגיה. הקרן תומכת בכ 10פרויקטים כל שנה.
האתר הרשמי של הקרן קשה לניווט והוא בשפה הצרפתית בלבד.