קרן קופרו לשיווק תוכן ישראלי פועלת לקידום יוצרי ויוצרות קולנוע לאורך השנה. הפעילות של הקרן תלויה רבות בשיתוף הפעולה המתמשך עם תעשיית הקולנוע בישראל ובעולם.
תרומתכם.ן תסייע לקופרו להרחיב את פעילותנו בהפצת סיפורים מישראל ברחבי העולם ולהגדיל את מעגל היוצרים.ות בהם.ן נוכל לתמוך. תרומה בכל סכום תתקבל בברכה. התרומה מוכרת לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, קבלה תשלח בהתאם.
לתרומה כספית >>אתם.ן מוזמנים.ות להצטרף אלינו כמתנדבים.ות במגוון האירועים שהקרן מפיקה. להתנדבות ניתן לשלוח לנו מייל ל: info@copro.co.il או למלא פרטים בטופס יצירת קשר בעמוד צור קשר ונחזור אליכם.ן
הפסטיבל, שהחל כאירוע קטן יחסית בשנת 2001 הפך להיות אחד הפסטיבלים הגדולים בעולם ופסטיבל האנימציה הגדול באוסטרליה. הפסטיבל נערך מדי חודש יוני במלבורן, ומתמקד בעיקר בסרטים קצרים, אם כי יש לו גם תכניות המוקדשות לסרטים ארוכים.
הוא נתמך על ידי מועצת העיר מלבורן, Australian Film Commission והמוזיאון לתמונה הנעה – Acmi בו גם נערכות הקרנות הפסטיבל. בשנת 2017 הוגשו כ-4,000 סרטים מתוכם הוקרנו 450 סרטים (בהם גם ישראלים) על פני 8 ימים.
הפסטיבל שם דגש על יצירה בינלאומית, לכן מומלץ לכל מי שיצר סרט קצר או סיים לימודיו להגיש לאחת התוכניות המוצעות: פנורמה בינלאומית, "הדור הבא". בנוסף ישנן תוכניות המוקדשות לסרטי אנימציה לילדים, סרטי אנימציה למבוגרים בלבד וכמובן, סרטים תוצרת אוסטרליה.
הפסטיבל מארח לא מעט יוצרים ובכל שנה עושה מחווה ליוצר אנימציה אחר מן העולם. במהלך הפסטיבל מתקיימים מפגשים עם האמנים וסדנאות יצירה.
כל מי שרוצה יכול לשלוח את הסרט שלו לפסטיבל, אין הגבלה על אורך או סגנון.
ב 2017 הוקרנו הסרטים "אולי רק ציפורי מסע יודעות" של דפנה אוודיש, "הדרים" של שלומי יוסף, “Blue Smile” של אסף גבע והילה מוטאין ו"במילים אחרות" של טל קנטור.
הפסטיבל הגדול והחשוב ביותר בעולם לאנימציה ממוחשבת נערך מידי שנה בחודש יולי באנהיים שבקליפורניה תחת חסות אולפני האנימציה של דיסני. הפסטיבל מציע מגוון רחב מאוד של פעילויות והסרטים הזוכים מקבלים באופן אוטומטי זכות להיחשב כמועמדים פוטנציאלים לפרס האוסקר בקטגוריית הסרט הקצר.
הפסטיבל הוא חלק מכנס מדיה וטכנולוגיה גדול שנערך במשך אותם 5 ימים ויש לו שלוחות רבות ברחבי העולם, כולל סיגראף אסיה.
כל כנס כולל, לצד הקרנת סרטי הפסטיבל, גם פאנלים וסדנאות בנושאים רבים בהם מעורבת אנימציה ממוחשבת כמו למשל, אפקטים מיוחדים לטלוויזיה ולקולנוע, משחקי מחשב, שימוש אומנותי באנימציה ממוחשבת, תכניות לימוד ועוד. בשנים האחרונות נכנס לכנס גם תחום ה VR.
אין הגבלות לגבי הז'אנר או אורך הסרט, כל עוד הוא נעשה באנימציה ממוחשבת. כמו כן, הפסטיבל מחפש יצירות שקשורות לעולם ה VR, סימולציות ו-Real-time graphics.
פסטיבל האנימציה הבינלאומי בשטוטגרט הוקם בשנת 1982 והוא שם דגש על סרטי אנימציה איכותיים ופחות מסחריים. הפסטיבל מרחיב את היריעה מעבר לסרטים ועוסק גם בשילוב של משחקי מחשב, ארכיטקטורה אומנות ועיצוב אשר קשורים לעולם האנימציה.
פסטיבל נערך כל שנה בסוף חודש אפריל והוא אירוע האנימציה הגדול ביותר בגרמניה. העיר שטוטגרט מתגייסת כולה לקראת הפסטיבל בו מתקיימות הקרנות חוץ לכל המשפחה. יש בפסטיבל סרטים קצרים וסרטים ארוכים מז'אנרים שונים והגשת הסרטים אינה כוללת תשלום דמי הרשמה.
מטרתו המרכזית של הפסטיבל היא להאיר בזרקור אנימציה איכותית ואומנותית שמנסה להרחיב את גבולות הז'אנר ולאתר את הקולות החדשים והבולטים בתחום.
בפסטיבל מספר תחרויות נושאות פרסים: התחרויות הבינלאומיות כוללות פרסים לסרט הקצר הבינלאומי הטוב ביותר, סרט הסטודנטים ופרס חביב הקהל. כמו כן נערכת תחרות בינלאומית לסרטים ארוכים ואפילו תחרות לפרסומות וסרט אנימציה קומי.
במקביל עורך הפסטיבל סדנאות (המיועדות בעיקר לילדים) ופאנלים ופורומים המיועדים למבוגרים.
הקולנוע הישראלי די פופולארי בפסטיבל ומומלץ, בעיקר לסטודנטים, לשלוח אליו את עבודותיהם. בשנת 2014 זכה בציון לשבח "מצופים" של עידן ברזילי ומור ישראלי. ב-2015 הוקרן סרט האנימציה התיעודי "חולות" שנוצר על ידי קבוצת סטודנטים ממכללת ספיר.
פסטיבל גדול וותיק לאנימציה שהוקם בשנת 1982 ונערך מדי שנה בחודש פברואר.
הפסטיבל מרכז לא מעט תכניות של סרטים קצרים ושם דגש על סרטים המיועדים לילדים כולל תכניות המיועדות לפעוטות עד גיל 3. כמו כן יש בו תכנית רחבה של סרטי אנימציה ארוכים מכל העולם. הגשת הסרטים אינה כוללת תשלום דמי הרשמה.
בפסטיבל מספר מסגרות הקרנה ותחרויות: סרט אנימציה קצר, סרט אנימציה ארוך, סרט אנימציה קצר המיועד לילדים, סרט אנימציה ארוך המיועד לילדים, סרטי סטודנטים וסרטים קצרים של אנשים מקצועיים.
בנוסף הקרנת סרטים חדשים בהקרנות בכורה, הפסטיבל מציג גם סרטי אנימציה שזכו בפרסים בפסטיבלים חשובים אחרים ברחבי אירופה. מדי שנה נערך פוקוס על תחום אנימציה ממדינה מסוימת המלווה בהרצאות ואורחים.
לצד ההקרנות ישנם גם פאנלים וסדנאות עם אנשי מקצוע, לא רק בעניין יצירת סרטים אלא גם באספקטים אחרים של הפקה, כמו הפצת הסרטים, מכירות, שיתופי פעולה, קו-פרודוקציות ועוד.
האנימציה הישראלית מקבלת ייצוג נאה בשנים האחרונות. בפסטיבל של שנת 2016 הוקרנו "וויטק הדב החייל" של מריאנה רסקין ו- INNERVIEWS של חן ויינר.
הפסטיבל נוסד בשנת 1985 אולם רק מ 2009 נערך באופן עקבי כל שנה בחודש מרץ.
הפסטיבל מעניק פוקוס ליצירות אנימציה מהולנד ומהעולם כולו ומוקרנים בו למעלה מ-400 סרטים, קצרים וארוכים.
זהו פסטיבל תחרותי, אם כי יש בו גם מסגרות הקרנה רגילות לצד פאנלים ומפגש עם אנשי מקצוע, רטרוספקטיבות ותוכניות הקרנה מיוחדת על פי תמות שונות. המסגרת התחרותית הבינלאומיות מוקדשת לסרטים ארוכים, סרטים קצרים, סרטי סטודנטים, סרטים הנעשים למסגרות לימודיות לבני 8 ומעלה ואפילו תחרות לסרטי אנימציה אשר נעשו במיוחד לרשת האינטרנט.
ההגשה לפסטיבל היא ללא עלות דמי רישום.
הקולנוע הישראלי פופולארי בפסטיבל הזה ולא מעט סרטים זוכים לייצוג בו מדי שנה, רק בשנת 2016 הוקרנו מספר סרטים קצרים ישראלים, בהם: "אלסקה" של ירין קפלן ואור דרורי, "Under the Small Sun" של שחר דיויס וטל קנטור, "Old Folks" של גיא חיות, "פלסטפארם!" סדרת רשת לילדים שיצר עמנואל לב ו"מלך הביצה" של נדב נחמני.
אחד מפסטיבלי האנימציה הוותיקים, הגדולים והחשובים בעולם. הפסטיבל, שנוסד בשנת 1960 נערך כל שנה בתחילת חודש יוני בעיר הפסטורלית אנסי אשר בצרפת. זהו אחד מארבעה פסטיבלים בעולם אשר ממומן על ידי ארגון האנימציה הבינלאומי "אסיפא".
קיימות בפסטיבל מספר קטגוריות לסוגי סרטים וסוגי אנימציות שונים. בין התחרויות – הסרט הארוך הטוב ביותר, סרט קצר, סרט סטודנטים סרטי טלוויזיה ופרסומות ומאז שנת 2002, סרטי אנימציה שנעשו לאינטרנט.
כל העיר אנסי מתגייסת לחגיגת האנימציה והסרטים מוקרנים במספר מקומות בעיר, כמו כן, בכל ערב בימות הפסטיבל נערכת הקרנת חוצות בחינם לקהל הרחב במרכז העיר.
ניתן להגיש לפסטיבל סרטים שנעשו עד שלוש שנים מאז תאריך הפסטיבל אליו רוצים לשלוח ואין דמי רישום.
לצד ההקרנות והאירועים הרבים, נערך שוק סרטים המיועד לשיווק סרטי אנימציה תחת השם MIFA.
הפסטיבל מתמקד מדי שנה בנושא עיקרי בתחום האנימציה, כך למשל ב 2016 בפעם הראשונה, זכתה האנימציה מצרפת להתייחסות מהקולנוע הישראלי זוכה לייצוג נאה בפסטיבל, בייחוד בקטגוריית סרטי הסטודנטים. ב 2016 הוקרנו סרטה של טל קנטור, "במילים אחרות" ו “PATTERNS” של שחר דיוויס. ב 2017 הוקרנו 3 פרוייקטים ישראליים בקטגוריה "סרטים בהזמנה": "לילה לבן" של נעמה צרפתי ונדיה דוביז'נסקי, הקליפ "LEGAL EYES"
שיצרו טל זגרבה, רוברט מורנו ודניאל ששן לשיר של הדג-נחש ואינפקטד-מאשרום “BIG SISTER” בבימוי של יוני גודמן וניהולו האמנותי של של אורי אינקס. בנוסף זכתה טל קנטור בתחרות הפיצ'ינג על הסרט החדש עליו היא עובדת שנקרא "מכתב לחזיר"
סולידריות, הפסטיבל היחיד בישראל המוקדש כולו לקולנוע וזכויות אדם, מתקיים משנת 2010 בסינמטק תל אביב. תוכנית הפסטיבל משלבת סרטים בינלאומיים ובכלל זה סרטים פלסטינים עטורי פרסים, עלילתיים ותיעודיים, ומסגרות לבחינת נושאים הקשורים בסוגיות ומאבקים שונים – ביניהם גלובליזציה, פליטים, ההתנגדות לכיבוש ולחוק הלאום, אפליה, גזענות, מעמד הנשים, קהילת הלהט"ב, חופש הביטוי, זכויות עובדים, רעב, עוני ומשבר האקלים.
התוכנית הישראלית כוללת הקרנות בכורה וכן מבחר ממיטב הסרטים בתחום זכויות אדם,לצד מחוות ליוצרים בולטים, תחרות נושאת פרסים לסרטים בנושאי זכויות אדם, כולל מסלול יצירה צעירה לסרטי תיכוניסטים, במטרה לעודד עיסוק בנושאים פוליטיים וחברתיים ביצירה המקומית ולחזק את מעמדו של תחום זה בקרב תלמידים, סטודנטים לקולנוע ויוצרים ישראלים.
פסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה הוא מפגש תרבותי ייחודי הנערך מידי שנה בסינמטק תל אביב.
במהלך עשרת ימי הפסטיבל, אשר חופף בזמנו לשבוע הגאווה בחודש יוני בתל אביב, משולבות הקרנות למגוון סרטים שרובם אינם מגיעים להפצה בישראל.
ישנם כמה תחרויות ומסגרות: תחרות הסרט הישראלי הקצר,תחרות היצירה הצעירה – סרטי נוער, סרטים ישראלים תיעודיים\עלילתיים באורך מלא, קצרים ישראלים – מחוץ לתחרות, סיפורים אישיים – Claim Your Narrative – Tell Your Story, תחרות הפיצ’ינג ותחרות התסריט הקצר
דוקאביב – הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע דוקומנטרי, הוא הגדול ביותר בתל אביב והיחיד בישראל המוקדש כולו לקולנוע דוקומנטרי והוא בין הפסטיבלים המוערכים בתחומו. הפסטיבל מציג מדי שנה למעלה ממאה סרטים חדשים מהארץ ומהעולם במסגרת תוכנית עשירה ומגוונת. החל משנת 2018, נבחר דוקאביב ע"י האקדמיה האמריקאית לקולנוע (האוסקר) לאחד מהפסטיבלים המובילים שהזוכים בהם כשירים באופן אוטומטי למועמדות לאוסקר. משנה זו הסרטים הזוכים בתחרות הישראלית, הבינלאומית ובתחרות הקצרים זכאים להגיש מועמדותם לאוסקר בקטגוריה הדוקומנטרית.
העמותה מקיימת מדי שנה את הפסטיבלים האזוריים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל: "דוקאביב גליל" במעלות תרשיחא, ו"דוקאביב נגב" בירוחם וברחבי הנגב, וכן הקרנות של עשרות סרטי תעודה במרכזי תרבות שונים ברחבי הארץ ובמסגרת קולנוע דוקאביב בסינמטקים.
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים מקיים חמש תחרויות מרכזיות, התחרות הבינלאומית, התחרות הישראלית, תחרות הסרט העצמאי הקצר, נקודת תצפית: התחרות לאמנות הוידאו וקולנוע נסיוני והתערוכה והתחרות הבינלאומית למדיה דיגיטלית.
הפסטיבל תומך ומקדם יוצרים צעירים בצעדיהם הראשונים בעולם העשייה הקולנועית ובמסגרת הפסטיבל מתחרים למעלה מ- 200 סרטים קצרים מלמעלה מ-30 מדינות ברחבי העולם. הפרסים המוענקים במהלך הפסטיבל במסגרת תחרויות אלו הינם מהגבוהים המוענקים בתחום.